Geluk maakt medewerkers productiever

'Geluk maakt medewerkers productiever..!'

Op dit moment is er in vele sectoren een groot gebrek aan geschikt personeel. Veel werkgevers ervaren grote uitdagingen om hun personeelsbezetting 'rond' te krijgen. Gelijktijdig beseffen veel werkgevers zich onvoldoende dat het collectieve gevoel van geluk bij medewerkers een grote invloed heeft op het werkplezier in en de productiviteit van de organisatie. Organisaties zoeken naarstig naar personeel om de personeelsbezitting op orde te krijgen. Ondanks alle creatieve manieren om personeel te verwerven lukt dit maar mondjes maat.

'Hoe komt het dat medewerkers zo moeilijk te vinden zijn..?'

Jaarlijkse onderzoeken laten steeds opnieuw hetzelfde beeld zien. In Nederland zijn ca. 9'5 miljoen personen actief aan het werk. Slechts 3'0 van hen ervaart plezier en geluk op het werk. Dit beeld laat zien dat 6'5 miljoen medewerkers geen plezier en geluk op hun werk ervaren en zoeken actief naar ander werk.

'Wat zijn de consequenties als medewerkers niet gelukkig zijn op hun werk..?'

Als medewerkers niet gelukkig zijn op hun werk dan heeft dat grote gevolgen voor de bedrijfsvoering van een organisatie. De drie grootste gevolgen zijn:

  1.  De productiviteit van de organisatie neem af
  2.  Het ziekteverzuim neemt toe
  3.  De uitstroom neemt toe

Wat kan de werkgever doen om deze effecten te stoppen..?

De werkgever dient er voor te zorgen dat werknemers gelukkig kunnen zijn op hun werk. Is dit moeilijk..? Nee, maar er moet wel wat voor gedaan worden.

De werkgever dient te zorgen dat de 5 belangrijkste zaken op orde zijn t.w.:

  1.  De beloning van werknemers moet op orde zijn
  2.  De arbeidsomstandigheden voor medewerkers moeten op orde zijn
  3.  Medewerkers willen de ruimte krijgen om hun mentale talenten te benutten
  4.  De werkbelasting van medewerkers dient niet overspannen te zijn
  5.  Medewerkers willen ontwikkelperspectief hebben

Speciale conferentie over de invloed van collectief geluk.

Mind Only is specialist in het Inzicht over geluk en organiseert op 29 oktober 2022 een speciale conferentie over collectief geluk. Op deze conferentie krijgt u de gelegenheid om zich in één dag te verdiepen in de invloed die geluk heeft voor de productiviteit van uw organisatie. Wij ondersteunen deze conferentie en nodigen u van harte uit om hier aan deel te nemen. We kijken er naar uit u daar persoonlijk te spreken. Uiteraard is het ook mogelijk om eerder met ons van gedachte te wisselen over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Wilt u meer weten over de conferentie, wilt u zich aanmelden of wilt u contact met ons, dan kunt u op onderstaande knop klikken voor meer informatie.

Wilt u meer weten..? KLIK HIER